„Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.”
Pál első levele a Thesszalonikaiakhoz 5:16-18

Te miért vagy hálás?

Én például azért vagyok hálás, mert egész nyáron Vince olyan jól volt, hogy naponta átlagosan csak kétszer kellett szívnom a gégekanülből váladékot. Viszonyításul csak annyit mondok, hogy korábban átlagosan tíz percenként kellett ezt megtennem. Persze ha Vince beteg volt, mondjuk egy náthás időszakban, akkor ez a szám megszámlálhatatlan volt, és az éjjelek sem voltak kivételek.

Te miért vagy hálás?

imageÉn például azért, mert öt év telt el Vince születése óta, és egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány éjszakát aludtam át az elejétől a végéig, és ennek ellenére nem lettem idegroncs. A testem olyan isteni parancsnak engedelmeskedik, amely azt mondja, hogy ‘kegyelmezek rajtad’. Hiába emelem évek óta naponta ezerszer a fiamat, hiába fáj reggel a derekam és dagadnak be az ujjaim, átadom Jézusnak, és Ő örömmel segít cipelni az én keresztemet is.

„Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűség gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön.”
Zsidókhoz írt levél 12:15-17

Te miért vagy hálás?

imageÉn például azért, mert bármennyire is nehéznek bizonyultak az elmúlt évek, a családunk egyben maradt, és szeretettel fűszerezzük meg a mindennapokat. Hálás vagyok a férjemnek, hogy nemcsak kitartott mellettünk, hanem támogat is bennünket mindenben. Vincének kikutat mindent az interneten, nekem pedig megadja a szabadságomat szeretettel és türelemmel. Hálás vagyok azért is, hogy ezen a nyáron nem kellett sehová menjünk, nem kellett összepakolni a bőröndöket, átgondolni, hogy mi mindenre lehet szükségünk míg távol vagyunk, hanem itthon lehettünk együtt, békében.

Te miért vagy hálás?

Én például azért, mert a tágabb családunk és a barátaink is támogatnak bennünket. Elfogadnak olyannak, amilyenek vagyunk, és ha kell, tettekkel segítenek. Vincére heti rendszerességgel vigyáz anyukám, hogy el tudjak menni egyet country táncra. A család és a barátok anyagi felajánlásából részben fedezni tudjuk Vince őszi kontrollját Németországban. Ezek a támogatások segítettek hozzá ahhoz is, hogy beszerezhettünk egy olyan kerekesszéket, amellyel ki tud menni az utcára. Elektromos vezérlésű a szék, de össze is lehet hajtani, hogy könnyen be tudjuk tenni a kocsiba.

Te miért vagy hálás?

Én például azért, mert hetente többször megkeresnek anyukák, akikkel telefonon imádkozhatok a gyermekeinkért, családjainkért, illetve az előttünk álló nehézségek megoldásáért. Könnyedséget, gondtalanságot, örömet és persze hálát érzek, amikor ezek az anyukák elmesélik, hogy milyen áldásokban volt részük az elmúlt időszakban. Múlt héten Jézus megbabrálta a telefonomat és a lelkemet is, mert öt olyan emberrel is imádkozhattam, akik nem fogadták még be Istent teljesen a szívükbe.

Te miért vagy hálás?

imageÉn például azért, mert Vince két napja tud berregni a szájával, ami azt mutatja, hogy ott is beindult egy újabb kis izomcsoport, és ez is jobban segíti majd a beszéd kialakulásában. Hálás vagyok azért is, mert a gyógytornász ráültette egy lyukas szivacsra, és abban a pozícióban tudott önállóan ülni több percen keresztül. Hálás vagyok azért is, mert a vendég gyerekek, miközben játszottak a rugós focival, még arra is figyeltek, hogy Vince kezét odategyék a játékokra, és segítettek neki elpöckölni a labdát.

Te miért vagy hálás?

Én például azért, mert reggel, amikor kinyitom a szemem, besüt a fény a szoba falán lévő üvegtéglán, és fénycsóvákat fest a falra. Hálás vagyok azért, hogy leülhetek egy szép asztalhoz a családommal, és van mit enni. Hálás vagyok azért, hogy mégis bimbót hoz az a rózsatő, amit kétszer át kellett ültetni a csatornázás miatt, és már sárgultak a levelei. Hálás vagyok azért, mert szitakötő repked az udvarunkban, pedig nincs is a közelünkbe tó.

Ó Istenem! Te tudod, hogy nincs még vége a felsorolásnak, hisz belelátsz a szívembe, látod, hogy mennyi mindenért hálás vagyok Neked! Legfőképp pedig azért vagyok hálás, hogy tudhatok Rólad és az Igéd békével és örömmel teli életet ad nekem!
Köszönöm!

„Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére, hanem az Úr törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal. Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz.”
Zsoltárok könyve 1: 1-3