Újratöltés indul! – Imádkozzunk együtt!

„Bizony, mondom néktek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám. Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük.”
Máté evangéliuma 18:19-20

A szabadidő fogalma teljesen átértékelődött, mióta Vince megszületett. Az idő nagy részében éjjel-nappal együtt vagyunk, mert speciális figyelmet, nevelést, gondoskodást igényel. Ez azonban azt is jelenti, hogy a fáradtság nagyon intenzíven és viszonylag sűrűn tud felbukkanni az életemben. A ’fáradtság’ pedig, mint tudjuk, nagyon rossz tanácsadó! Az ember próbál megszervezni mindent otthonról, egyre jobban összemegy, mert elmaradnak a színházak, baráti találkozók egyszóval a kapcsolat a külvilággal. Persze segítséget lehet kérni és ellógni egy-két órára, hogy csak magam legyek, de ezt nagyon nehéz összehozni, mert bizalom, szakértelem és sokszor pénz kérdése is. Megtanultam gazdálkodni az idővel másként és az otthonról intézhető tevékenységek közül a legnagyobb eredménye annak van, amikor telefonon imádkozok másik anyukákkal. Hálás vagyok azért, mert olyan áldásban van részem, hogy negyven évi szellemi/spirituális keresgélés után gyermekkori legjobb barátnőm lett az állandó imapartnerem. Isten pedig hatalmas, Őt csak szívből jövő imával kell megszólítani és alig várja, hogy kiárassza a kegyelmét és áldásait felénk.

2013_08_MG_3332b

Ha meg szeretnéd tapasztalni, hogy milyen gyógyírt tartogat Isten a Te számodra és nincs akivel imádkozz, én szívesen leszek ebben a társad telefonon keresztül. Tudom, hogy ez most nagyon furán hangzik, de szülőként sokszor adódik olyan helyzet, amikor mi már kevesek vagyunk a megoldáshoz. Lehet, hogy ezen sorokat olvasva azt gondolod, hogy nekem úgysem tud egy öt perces ima segíteni, hisz a gyermekem annyira beteg, hogy örülök, ha megéri a holnapot. Tudom, hogy mit érzel, voltak kemény helyzetek az életünkben és valószínűleg lesznek is még, de Isten kegyelmével békességre és áldásokban gazdag életre leltem.

Azt mondhatod, hogy ezek üres szavak, ezért megosztok Veled egy történetet:
Ismét kórházban voltunk Vincével, mert legyengült és oxigénre volt szüksége. Az orvosok látták, hogy Vincének feltétlen kell egy olyan lélegeztető gép, amely esténként átjáratja a bal tüdejét is, hisz a mellkas deformitása akkora volt, hogy a gerince és a borda között kevesebb, mint egy cm hely volt. A mellkaskorrekciós műtétig még volt három hónap, körülbelül ennyi idő alatt lehet elintézni egy lélegeztető gép adminisztrációját. Épp meglátogatott bennünket egyik barátnőm és mondtam neki, hogy szükség helyzet van, imádkozzunk, hogy Vince lélegeztetőgéphez jusson mielőbb. December 20-a volt, mindenki már javában készült a Karácsonyra, lehetetlen küldetésnek tűnt, hogy Vince egy-két héten belül géphez jusson. A kórház folyósoján leültünk, imádkoztunk, körülöttünk szaladgáltak a gyerekosztályon kezelt gyerekek, nővérek gurulós kocsit toltak az ebédes tálcákkal. Aztán két nap elteltével Isten áldásokat szórt ránk: két ünnep között behívtak minket alvásterápiára, másnap találkoztunk azzal a főorvosnővel, aki január első hetére le is szervezte nekünk a lélegeztetőgépet. Tudnod kell, hogy alvásterápiára normál esetben három hónap a várakozási idő, utána eredmény kiértékelés, műszaki céggel kapcsolatfelvétel és időpontegyeztetés, amikor ráér a főorvos arra, hogy személyesen kijöjjön és az otthonunkba beállítsa a gépet Vince értékeinek megfelelően. Hálás vagyok Istenem, hogy soha nem hagysz egyedül!

Ha Te is ki szeretnéd próbálni, hogyan tölt fel újra élettel az ima és hoz áldásokat az életedbe, kapj el valakit és imádkozzatok együtt. Ha nem találsz senkit, akkor kérlek írj nekem és felhívlak egy közös ima erejéig! Hidd el, nekem is nagyon furán hangoznék ez a felhívás, ha egy évvel ezelőtt valaki ezt mondja. Mostanra azonban már Isten bizonyosságokat adott az életünkbe, amelyek nélkül nagyon nehéz lenne az utunk. Isten soha nem hagy egyedül, mert Szeretete határtalan. Irj és imádkozzunk együtt!

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek.”
Máté evangéliuma 11:28-29

Írj nekem!